Progressive City - Queensnight Special

Do 29.04.2010 * 23:00
Merleyn
Hertogstraat 13
6511 RV Nijmegen
Niederlande

Line-Up:
John Daly, Niels van Mil, Reza Athar

AK: 06,00 Euro



Beschreibung zur Veranstaltung:
Eindelijk valt Progressive City op een gunstige donderdagavond voor de hardwerkende mens. En kunnen de mensen die normaal gesproken op vrijdagochtend uit de veren moeten, ook voorzien worden. Om van deze buitenkansje, een bijzondere nacht maken, heeft de organisatie het Ierse wonderkind John Daly bereid gevonden om naar Merleyn af te reizen en het publiek op een lange set te trakteren. We hebben het hier niet over de bekende golfer, maar over het Ierse wondertalent die met zijn producties het afgelopen jaar een frisse wind door de house-scene heeft laten waaien. Hij is een van de meest gewaardeerde en gevraagde deep-house/discoproducers van het moment. Met zijn producties en remixen liet hij al afgelopen paar jaar horen waar zijn hart. Verder zullen de local residents Niels van Mil en Reza Athar ook hun steentje bijdragen, om dit avond tot een succes te brengen

Zoals al gezegd is John Daly een van de meeste geroemde producers van het moment. Zijn platen worden aanbeden door grootheden als Laurent Garnier, Francois Kevorkian en Steve Bug. Zijn werk verschijnt op meest toonaangevende labels als: Wave Music, Mule Musiq, Poker Flat, Drumpoet en Rekids. Wereldwijd gaan zijn producties en remixen als warme broodjes over de toonbank. Zijn debuut-album die vorige jaar op Wave Music verscheen kreeg wereldwijd lovende recensies. Kortom de wereld ligt aan de voeten van John Daly. Maar toch valt hij door zijn drukke release-schema en al het aandacht die hij krijgt, niet in herhaling. Hij blijft zich vernieuwen en verveelt niet.
Als dj verzorgt John ook altijd het nodige verassing en sensatie op de vloer. Dat bewees hij twee jaar terug al tijdens het ADE in de Sugar Factory. Veel mensen hadden op dat moment geen idee wie hij was, en toch was hij aan het einde voor velen de held van de avond. Zijn sets variëren van trage en lome housebeats naar spacey techno. Ook waagt hij het aan om met regelmaat obscure disco, italo, soul en jazzplaten in te mixen. Zijn pas gemixte DJB-podcast getuigt van zijn diversiteit. Hij is in staat om het aandacht en interesse van het publiek vanaf het begin al vast te pakken en niet meer los te laten. Hij is erg kieskeurig met het selecteren van zijn boekingen en is niet zo vaak in Nederland te aanschouwen. Als je het over een paar jaar wilt kunnen vertellen, hoe vet John Daly wel/niet was in het intieme Merleyn, mag je dit unieke buitenkansje voor een prikkie niet laten schieten natuurlijk.

Reidents Niels van Mil en Reza Athar gaan de avond op een passende wijze openen. Van Niels weet je ondertussen al wel wat je kunt verwachten. Donker en in jazz/soul doordrenkte house met her en der uitstapjes naar disco en funk, creëert hij een groove waar de heupjes moeilijk nee tegen kunnen zeggen. Reza zal een poging doen om het publiek aan het dansen te krijgen met zijn diepe, cosmische en altijd boogie georiënteerde nummers, creeert hij een vibe die retro is, maar toch ook vooral nieuwerwets.

Flyeransicht Groß: Vorderseite
Mehr Infos unter: http://progressivecity.hyves.nl
Eintrag vom: 30.03.2010


iRepair Bremerhaven Skyscraper